19:00

Östansbo IS U

Referat: Gustafs GoIF - Östansbo IS U

Seriepremiär på Morbyvallen mellan Gustafs GOIF och Östansbo IS i strålande solsken. Gustafs ställer, precis som förra året, upp med ett lag med en härlig mix av ungdomlig energi och lite äldre rutin.
De första 10 minuter böljar spelet fram och tillbaka, möjligtvis på grund av lite premiärnerver. Inga farliga chanser skapas åt något håll. Efter de inledande 10 så är det ändå Gustafs som tar över taktpinnen lite och börjar jobba sig närmare farliga chanser. Det bästa läget kommer i 16:e minuten när Ludde vinner en duell på vänsterkanten och spelar snett inåt bakåt till William som skjuter tätt över. Efter 30 minuter får Östansbo sitt bästa läge som Gustav säkert släpper utanför målramen. Då Gustav agerar rätt offensivt för att vara målvakt blir Östansbos strategi att försöka sig på långbollar som inte leder till några större farligheter. I den 36:e minuten jobbar sig Östansbo ändå fram till en halvfarlig hörna. De avslutande minuterna av första så lyckas Östansbo lyfta laget och skapa press långt upp på Gustafs planhalva utan att det leder till några farliga lägen.
0-0 är ett rättvist resultat efter första halvlek.
I andra halvlek sätter Gustafs en högre press inledningsvis och vinner bollar högt upp på offensiv planhalva. Efter de första 5 minuterna av andra så har Gustafs skapat 3 hörnor varav två av dem oroar motståndsmålvakten rejält. I 10:e minuten vinner Montén en boll högt upp som han spelar till William och får tillbaka i ett friläge som han förvaltar på bästa sätt och 1-0 är ett faktum. De följande 10 minuterna fortsätter Gustafs skapa läge efter men bollarna smiter tätt utanför och över. Adam skapar ett par av dessa. Dessutom bjuds det på bländande väggspel av Edvin och William. Ledningen hade kunnat vara större utan att det varit orättvist. Halvvägs in i andra halvleken så jobbar sig Östansbo fram till ett spelövertag på Gustafs planhalva men har det svårt att ta sig igenom den stabila och rutinerade backlinjen. Trots vilt kämpande så får inte Östansbo hål på Gustafs. Tre sköna poäng i premiären är ett faktum och vi kan blicka fram emot nästa veckas hemmamatch mot Enviken!